Przepisy

Ryżowy pudding z mango

Przepis oraz zdjęcie pochodzi ze strony Weganie.

Przygotowanie

Do średniego garnka wlać wodę oraz mleko i doprowadzić do wrzenia (pilnować, by nie wykipiało!). Wsypać dokładnie opłukany ryż i gotować bez przykrycia 20 min, co chwilę mieszając.

W międzyczasie owoce pokroić w kostkę, a w rondelku rozpuścić margarynę, cukier i cynamon. Dodać owoce i potrzymać na ogniu kilka minut mieszając.

Połowę owoców z rondelka dodać do ugotowanego ryżu i wymieszać. Resztę mango nakładać na wierzch puddingu.

Składniki

  • 1 szkl. białego ryżu
  • 3 szkl. naturalnego mleka sojowego
  • 1 szkl. wody
  • 2 dojrzałe mango
  • 3 łyżki margaryny
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 1-3 łyżki cukru